Schoonmaakmiddelen

schoonmaakmiddelenEr zijn vele verschillende soorten schoonmaakmiddelen op de markt. Waar grootmoeder vroeger het hele huis nog poetste met groene zeep, wordt dit tegenwoordig nauwelijks nog gedaan. Tegenwoordig worden er namelijk veel meer agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, die het huis zo lang mogelijk vlekkeloos schoon moeten houden.

De agressiviteit van schoonmaakmiddelen is misschien wel bevorderend voor het resultaat, maar kan ook vervelende gevolgen met zich meebrengen. Het menselijk lichaam is namelijk niet bestand tegen de agressieve middeltjes die in deze schoonmaakmiddelen worden verwerkt. Als je dus vaker of langer met agressieve middelen werkt, is de kans groter dat je hier vervelende gezondheidsproblemen aan overhoudt.

schoonmaakbedrijf-hoornOmdat medewerkers van een schoonmaakbedrijf de hele dag met schoonmaakmiddelen werken, is het voor hen erg belangrijk dat de schoonmaakmiddelen die men gebruikt niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom werken schoonmaakbedrijven altijd met mildere maar sterke schoonmaakmiddelen, die je woning of pand snel schoonmaken en ook lang schoon houden, maar niet schadelijk zijn voor de schoonmakers of jou zelf. Ook zijn er veel schoonmaakbedrijven die werken met schoonmaakmiddelen met 100 procent natuurlijke (en dus niet chemische) bestanddelen, zoals schoonmaakmiddelen met plantenbestanddelen, sappen, harsen, wassen en gels. In deze schoonmaakmiddelen zitten vaak producten als azijn, citroensap, baking soda, cream of tartar en etherische oli├źn verwerkt. Deze middeltjes maken vlekkeloos schoon, zonder dat schoonmakers en gebruikers van de ruimte het risico lopen op gezondheidsproblemen.

Wil je zeker weten dat jouw schoonmaakbedrijf geen schadelijke middelen gebruikt bij het reinigen van je pand of woning, dan is het verstandig even na te vragen welke schoonmaakmiddelen men gebruikt. Zo kun je controleren of het personeel van het schoonmaakbedrijf, maar ook uw eigen personeel, gezin en eventuele huisdieren geen risico lopen.

Vraag eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes aan bij schoonmaakbedrijven uit uw regio en bespaar door het aanbod te vergelijken.
Of het nou gaat om particulier schoonmaak of zakelijk schoonmaak, de prijzen die schoonmaakbedrijven hanteren, zijn erg uiteenlopend. De prijs van de klus wordt onder andere bepaald door de omvang van de klus, het aantal schoonmakers dat nodig is om de klus te klaren, de werkzaamheden die men moet uitvoeren tijdens het schoonmaken en het uurtarief dat men aan schoonmakers betaalt. Wil je zeker weten dat je een goed schoonmaakbedrijf in de arm neemt, dat bovendien een schappelijk tarief hanteert voor het uitvoeren van de werkzaamheden? Dan is het verstandig bij meerdere schoonmaakbedrijven uit jouw regio offertes aan te vragen, zodat je deze offertes met elkaar kan vergelijken en zo tot de beste deal komt.

Belangrijke weetjes..
Bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf zijn er aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Het is handig dat u van te voren uw wensen op een rijtje zet. Zo moet u op voorhand bepalen wat de frequentie van schoonmaak moet zijn, maar ook welke schoonmaakwerkzaamheden u wilt laten uitvoeren. Er zijn namelijke verscheidene schoonmaakwerkzaamheden zoals; graffiti verwijderen, gevelreiniging, interieur en exterieur schoonmaken, portiek onderhoud, sanitair schoonmaken en overige specialistische reiniging.
Tevens is het raadzaam dat u informeert naar de schoonmaakmiddelen die uw schoonmaakbedrijf gebruikt en vraag bij voorkeur ook of er eventuele vergunningen en certificaten aangetoond kunnen worden. Aan het inhuren van een schoonmaakbedrijf kunnen er ook nadelen aan verbonden zijn. Het is dan ook erg raadzaam dat u eerst u wensen op een rijtje zet en meerdere aanbieders vergelijkt zodat u een geïnformeerde en weloverwogen keuze maakt. Meer tips over het inhuren van een schoonmaakbedrijf leest u op pagina belangrijke tips.