Belangrijke tips bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf

kantoren01Er zijn vele verschillende schoonmaakbedrijven actief. Bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf kun je kiezen uit een klein bedrijf, een groot bedrijf, een bedrijf met jarenlange ervaring, een bedrijf dat pas net gestart is, et cetera. Of je nu een klein of groot schoonmaakbedrijf inhuurt of kiest voor een bedrijf met veel of weinig ervaring, er zijn altijd enkele zaken waar je op moet letten bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf. Op deze pagina lees je welke zaken dit zijn.

Ten eerste is het verstandig om na te gaan of de medewerkers van een schoonmaakbedrijf een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) in hun bezit hebben. Een Verklaring Omtrent Gedrag is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van de betreffende medewerker in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie, in dit geval schoonmaakwerk. Men krijgt een VOG als men geen strafbaar feit heeft gepleegd dat relevant is voor de betreffende functie. Door een schoonmaakbedrijf te selecteren die alleen medewerkers heeft met een VOG, weet je zeker dat je met betrouwbare mensen werkt, die nog nooit veroordeeld zijn voor inbraak, diefstal en noem maar op. En omdat de medewerkers van een schoonmaakbedrijf vaak zonder begeleiding werkzaam zijn in jouw woning of pand, is het zeker belangrijk dat je werkt met betrouwbare, eerlijke mensen.

Daarnaast is het belangrijk vooraf een ori├źnterend gesprek aan te gaan met een schoonmaakbedrijf, zodat je weet met wat voor bedrijf en wat voor mensen je te maken hebt. Teken dus nooit zomaar een contract zonder face-to-face contact, want je kan de betrouwbaarheid van een schoonmaakbedrijf niet beoordelen op basis van een e-mail of telefoongesprek.

Vraag eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes aan bij schoonmaakbedrijven uit uw regio en bespaar door het aanbod te vergelijken.
Of het nou gaat om particulier schoonmaak of zakelijk schoonmaak, de prijzen die schoonmaakbedrijven hanteren, zijn erg uiteenlopend. De prijs van de klus wordt onder andere bepaald door de omvang van de klus, het aantal schoonmakers dat nodig is om de klus te klaren, de werkzaamheden die men moet uitvoeren tijdens het schoonmaken en het uurtarief dat men aan schoonmakers betaalt. Wil je zeker weten dat je een goed schoonmaakbedrijf in de arm neemt, dat bovendien een schappelijk tarief hanteert voor het uitvoeren van de werkzaamheden? Dan is het verstandig bij meerdere schoonmaakbedrijven uit jouw regio offertes aan te vragen, zodat je deze offertes met elkaar kan vergelijken en zo tot de beste deal komt.

Belangrijke weetjes..
Bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf zijn er aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Het is handig dat u van te voren uw wensen op een rijtje zet. Zo moet u op voorhand bepalen wat de frequentie van schoonmaak moet zijn, maar ook welke schoonmaakwerkzaamheden u wilt laten uitvoeren. Er zijn namelijke verscheidene schoonmaakwerkzaamheden zoals; graffiti verwijderen, gevelreiniging, interieur en exterieur schoonmaken, portiek onderhoud, sanitair schoonmaken en overige specialistische reiniging.
Tevens is het raadzaam dat u informeert naar de schoonmaakmiddelen die uw schoonmaakbedrijf gebruikt en vraag bij voorkeur ook of er eventuele vergunningen en certificaten aangetoond kunnen worden. Aan het inhuren van een schoonmaakbedrijf kunnen er ook nadelen aan verbonden zijn. Het is dan ook erg raadzaam dat u eerst u wensen op een rijtje zet en meerdere aanbieders vergelijkt zodat u een geïnformeerde en weloverwogen keuze maakt.