Zakelijke schoonmaak

Je kan een schoonmaakbedrijf inhuren voor zowel zakelijke schoonmaak als particuliere schoonmaak. Op deze pagina wordt beschreven wat zakelijke schoonmaak precies inhoudt en wanneer je hiervoor een schoonmaakbedrijf in kan huren.

580pix_breed_Schoonmaakwerk

Zakelijke schoonmaak is de schoonmaak van alle panden die niet tot de categorie woningen gerekend worden. Hieronder vallen onder andere panden als kantoren, scholen, hotels, theaters, bioscopen en vergader- en congreszalen. Omdat het belangrijk is dat dit soort ruimtes te allen tijde schoon zijn en het erg veel tijd kost om dit zelf te realiseren, worden er vaak schoonmaakbedrijven ingehuurd voor dit soort klussen.

Daarnaast kunnen ook VVE gerelateerde schoonmaakwerkzaamheden tot zakelijke schoonmaak gerekend worden. Met VVE schoonmaak worden de schoonmaakwerkzaamheden bedoeld die voor een Vereniging van Eigenaren worden uitgevoerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden in gemeenschappelijke ruimten zoals de entree, de liften en de gangen van een bepaald pand.

De meeste zakelijke schoonmaakklussen worden met een bepaalde frequentie uitgevoerd. Zo kun je er als opdrachtgever zelf voor kiezen of de schoonmakers dagelijks, wekelijks of maandelijks langs moeten komen, voor het beste resultaat. Voornamelijk in kantoren wordt er een hoge frequentie gehanteerd, omdat hier dagelijks veel mensen aan het werk zijn en deze kantoorruimten dan ook schoon en netjes behoren te blijven. In andere situaties is het wellicht minder interessant om dagelijks een schoonmaakteam in te zetten en daarom kun je als opdrachtgever zelf kiezen wanneer en hoe vaak je een schoonmaakteam in wil zetten.

Heb je een pand onder je beheer, zoals een kantoor, een school of een hotel en zoek je een manier om dit pand frequent te laten reinigen? Dan is het inhuren van een schoonmaakbedrijf voor zakelijke schoonmaak wellicht iets voor jou. Bekijk de websites van enkele aanbieders voor de mogelijkheden.

Vraag eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes aan bij schoonmaakbedrijven uit uw regio en bespaar door het aanbod te vergelijken.
Of het nou gaat om particulier schoonmaak of zakelijk schoonmaak, de prijzen die schoonmaakbedrijven hanteren, zijn erg uiteenlopend. De prijs van de klus wordt onder andere bepaald door de omvang van de klus, het aantal schoonmakers dat nodig is om de klus te klaren, de werkzaamheden die men moet uitvoeren tijdens het schoonmaken en het uurtarief dat men aan schoonmakers betaalt. Wil je zeker weten dat je een goed schoonmaakbedrijf in de arm neemt, dat bovendien een schappelijk tarief hanteert voor het uitvoeren van de werkzaamheden? Dan is het verstandig bij meerdere schoonmaakbedrijven uit jouw regio offertes aan te vragen, zodat je deze offertes met elkaar kan vergelijken en zo tot de beste deal komt.

Belangrijke weetjes..
Bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf zijn er aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Het is handig dat u van te voren uw wensen op een rijtje zet. Zo moet u op voorhand bepalen wat de frequentie van schoonmaak moet zijn, maar ook welke schoonmaakwerkzaamheden u wilt laten uitvoeren. Er zijn namelijke verscheidene schoonmaakwerkzaamheden zoals; graffiti verwijderen, gevelreiniging, interieur en exterieur schoonmaken, portiek onderhoud, sanitair schoonmaken en overige specialistische reiniging.
Tevens is het raadzaam dat u informeert naar de schoonmaakmiddelen die uw schoonmaakbedrijf gebruikt en vraag bij voorkeur ook of er eventuele vergunningen en certificaten aangetoond kunnen worden. Aan het inhuren van een schoonmaakbedrijf kunnen er ook nadelen aan verbonden zijn. Het is dan ook erg raadzaam dat u eerst u wensen op een rijtje zet en meerdere aanbieders vergelijkt zodat u een geïnformeerde en weloverwogen keuze maakt. Meer tips over het inhuren van een schoonmaakbedrijf leest u op pagina belangrijke tips.