Vergunningen en certificaten

Om een schoonmaakbedrijf te starten, heb je geen specifieke vergunning nodig. Wel moeten schoonmaakbedrijven zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Heeft een schoonmaakbedrijf zich niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan werkt dit schoonmaakbedrijf zwart. Het is dan ook verstandig alleen in zee te gaan met een schoonmaakbedrijf met KvK-inschrijving.

Ook heeft men geen opleiding nodig om een schoonmaakbedrijf te starten. Door het ontbreken van een vakgerichte opleiding, is het lastig om te beoordelen of een schoonmaakbedrijf kwalitatief hoogwaardig werk kan leveren. Om meer inzicht te geven in de kwaliteiten van een schoonmaakbedrijf, zijn er verschillende certificaten en keurmerken in het leven geroepen. Ten eerste is er het OSB Keurmerk. Alle schoonmaakbedrijven die lid zijn van de Ondernemingsorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) moeten in het bezit zijn van dit keurmerk.

Daarnaast kunnen schoonmaakbedrijven een VCA certificaat hebben. De afkorting VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Deze certificering betekent dat schoonmaakbedrijven op een veilige en vertrouwde wijze werkzaamheden kunnen verrichten op jouw terrein en dat het schoonmaakbedrijf garanties biedt op het gebied van risicobeheersing bij het uitvoeren van schoonmaakwerk.

Tot slot zijn er nog certificaten en keurmerken als de ISO 9001 en de NEN 4400, die worden gebruikt als kwaliteitsmanagementsysteem om kwaliteit te waarborgen. Ook is er een certificaat voor milieuzorg, het ISO 14001 certificaat genaamd. Tot slot kunnen bedrijven een MVO 26000 erkenning hebben.

Door te kijken naar de certificaten van een schoonmaakbedrijf, heb je meer inzicht in de kwaliteiten en betrouwbaarheid van dit schoonmaakbedrijf. Zo weet je zeker dat je een goed, betrouwbaar en veilig schoonmaakbedrijf inhuurt.

Vraag eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes aan bij schoonmaakbedrijven uit uw regio en bespaar door het aanbod te vergelijken.
Of het nou gaat om particulier schoonmaak of zakelijk schoonmaak, de prijzen die schoonmaakbedrijven hanteren, zijn erg uiteenlopend. De prijs van de klus wordt onder andere bepaald door de omvang van de klus, het aantal schoonmakers dat nodig is om de klus te klaren, de werkzaamheden die men moet uitvoeren tijdens het schoonmaken en het uurtarief dat men aan schoonmakers betaalt. Wil je zeker weten dat je een goed schoonmaakbedrijf in de arm neemt, dat bovendien een schappelijk tarief hanteert voor het uitvoeren van de werkzaamheden? Dan is het verstandig bij meerdere schoonmaakbedrijven uit jouw regio offertes aan te vragen, zodat je deze offertes met elkaar kan vergelijken en zo tot de beste deal komt.

Belangrijke weetjes..
Bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf zijn er aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Het is handig dat u van te voren uw wensen op een rijtje zet. Zo moet u op voorhand bepalen wat de frequentie van schoonmaak moet zijn, maar ook welke schoonmaakwerkzaamheden u wilt laten uitvoeren. Er zijn namelijke verscheidene schoonmaakwerkzaamheden zoals; graffiti verwijderen, gevelreiniging, interieur en exterieur schoonmaken, portiek onderhoud, sanitair schoonmaken en overige specialistische reiniging.
Tevens is het raadzaam dat u informeert naar de schoonmaakmiddelen die uw schoonmaakbedrijf gebruikt en vraag bij voorkeur ook of er eventuele vergunningen en certificaten aangetoond kunnen worden. Aan het inhuren van een schoonmaakbedrijf kunnen er ook nadelen aan verbonden zijn. Het is dan ook erg raadzaam dat u eerst u wensen op een rijtje zet en meerdere aanbieders vergelijkt zodat u een geïnformeerde en weloverwogen keuze maakt. Meer tips over het inhuren van een schoonmaakbedrijf leest u op pagina belangrijke tips.