Gevelreiniging

gevelreiniging-gevelreinigenZit er witte, groene of zwarte aanslag op de gevel van je pand, of heb je last van klimop? Of zijn graffitispuiters aan de slag gegaan met jouw prachtige gevel, en ziet je pand er nu totaal vervuild uit? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden van gevelreiniging.

Gevelreiniging is het verwijderen van vervuiling van gevels. Dit kan organische vervuiling zijn zoals groene, witte of zwarte aanslag of aanslag van klimop, maar het kan ook gaan om de vervuiling van graffiti of gevelverf. Door de vervuiling op de juiste manier te verwijderen, ziet de gevel van je pand er weer zo goed als nieuw uit. Gevelreiniging kan het aanzicht en de uitstraling van een pand van ook gevelreiniging1helemaal transformeren.

Het reinigen van een gevel kan op drie verschillende manieren. Ten eerste kan een gevel gereinigd worden door middel van stralen of zandstralen. Deze reinigingstechniek wordt vaak gebruikt voor zware vervuiling, zoals graffiti of zware roetaanslag. Bij zandstralen wordt er onder lage druk water in combinatie met een mild straalmiddel tegen de gevel geblazen, om deze helemaal te reinigen. Ook kun je kiezen voor stoomcleanen bij het reinigen van de gevel. Dit is de meest simpele oplossing voor gevelreiniging dat voornamelijk gebruikt wordt bij lichte vervuiling zoals mos, algen en klimop. Door water te verhitten naar 145 graden en deze onder hoge druk tegen de gevel te spuiten, verdwijnt deze lichte vervuiling als sneeuw voor de zon. Tot slot kan men gebruik maken van chemische reiniging om de gevel te reinigen. Hierbij wordt er stoom gebruikt in combinatie met een reinigingsmiddel, om matige vervuiling zoals verfresten en lichte roetaanslag te verwijderen.

Vraag eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes aan bij schoonmaakbedrijven uit uw regio en bespaar door het aanbod te vergelijken.
Of het nou gaat om particulier schoonmaak of zakelijk schoonmaak, de prijzen die schoonmaakbedrijven hanteren, zijn erg uiteenlopend. De prijs van de klus wordt onder andere bepaald door de omvang van de klus, het aantal schoonmakers dat nodig is om de klus te klaren, de werkzaamheden die men moet uitvoeren tijdens het schoonmaken en het uurtarief dat men aan schoonmakers betaalt. Wil je zeker weten dat je een goed schoonmaakbedrijf in de arm neemt, dat bovendien een schappelijk tarief hanteert voor het uitvoeren van de werkzaamheden? Dan is het verstandig bij meerdere schoonmaakbedrijven uit jouw regio offertes aan te vragen, zodat je deze offertes met elkaar kan vergelijken en zo tot de beste deal komt.

Belangrijke weetjes..
Bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf zijn er aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Het is handig dat u van te voren uw wensen op een rijtje zet. Zo moet u op voorhand bepalen wat de frequentie van schoonmaak moet zijn, maar ook welke schoonmaakwerkzaamheden u wilt laten uitvoeren. Er zijn namelijke verscheidene schoonmaakwerkzaamheden zoals; graffiti verwijderen, gevelreiniging, interieur en exterieur schoonmaken, portiek onderhoud, sanitair schoonmaken en overige specialistische reiniging.
Tevens is het raadzaam dat u informeert naar de schoonmaakmiddelen die uw schoonmaakbedrijf gebruikt en vraag bij voorkeur ook of er eventuele vergunningen en certificaten aangetoond kunnen worden. Aan het inhuren van een schoonmaakbedrijf kunnen er ook nadelen aan verbonden zijn. Het is dan ook erg raadzaam dat u eerst u wensen op een rijtje zet en meerdere aanbieders vergelijkt zodat u een geïnformeerde en weloverwogen keuze maakt. Meer tips over het inhuren van een schoonmaakbedrijf leest u op pagina belangrijke tips.