Zelf schoonmaken

sinber01t1In plaats van een schoonmaakbedrijf in te huren om je woning of bedrijfspand schoon te maken, kun je natuurlijk ook zelf aan de slag. Er zijn een aantal voordelen verbonden aan zelf schoonmaken. Op deze pagina lees je welke voordelen dit zijn.

Ten eerste is het voordeliger om zelf schoon te maken. Het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf loopt al snel op in de kosten, omdat je niet alleen betaalt voor schoonmaakmiddelen die men gebruikt, maar ook voor het personeel dat men in moet zetten en de specifieke handelingen die men moet verrichten. Zo kun je zelf een raam wassen voor niets, terwijl je een schoonmaakbedrijf hier gemiddeld 30 tot 50 euro voor moet betalen. Heb je vaak behoefte aan een grondige schoonmaak, dan wordt dit zeker een grote kostenpost.

Een ander voordeel van zelf schoonmaken is dat je zelf de controle houdt. Je kan zelf bepalen welke schoonmaakmiddelen er gebruikt worden, op welke manier een taak wordt uitgevoerd en wanneer deze taak wordt uitgevoerd. Omdat je niet afhankelijk bent van derden, houd je zelf de controle over jouw woning of bedrijfspand. Sommige mensen zullen dit als erg prettig ervaren.

Een nadeel van zelf schoonmaken is dat het erg veel tijd kost. Als je een drukke baan hebt, is het misschien niet verstandig zelf aan de slag te gaan. De tijd die je besteedt aan schoonmaken, kun je namelijk niet aan je werkzaamheden besteden en dit kost uiteindelijk ook geld. In sommige gevallen is het inhuren van een schoonmaakbedrijf dan ook juist voordeliger dan wanneer men dit niet doet, omdat men te veel tijd (en dus geld) verliest door zelf schoon te maken.

Vraag eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes aan bij schoonmaakbedrijven uit uw regio en bespaar door het aanbod te vergelijken.
Of het nou gaat om particulier schoonmaak of zakelijk schoonmaak, de prijzen die schoonmaakbedrijven hanteren, zijn erg uiteenlopend. De prijs van de klus wordt onder andere bepaald door de omvang van de klus, het aantal schoonmakers dat nodig is om de klus te klaren, de werkzaamheden die men moet uitvoeren tijdens het schoonmaken en het uurtarief dat men aan schoonmakers betaalt. Wil je zeker weten dat je een goed schoonmaakbedrijf in de arm neemt, dat bovendien een schappelijk tarief hanteert voor het uitvoeren van de werkzaamheden? Dan is het verstandig bij meerdere schoonmaakbedrijven uit jouw regio offertes aan te vragen, zodat je deze offertes met elkaar kan vergelijken en zo tot de beste deal komt.

Belangrijke weetjes..
Bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf zijn er aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Het is handig dat u van te voren uw wensen op een rijtje zet. Zo moet u op voorhand bepalen wat de frequentie van schoonmaak moet zijn, maar ook welke schoonmaakwerkzaamheden u wilt laten uitvoeren. Er zijn namelijke verscheidene schoonmaakwerkzaamheden zoals; graffiti verwijderen, gevelreiniging, interieur en exterieur schoonmaken, portiek onderhoud, sanitair schoonmaken en overige specialistische reiniging.
Tevens is het raadzaam dat u informeert naar de schoonmaakmiddelen die uw schoonmaakbedrijf gebruikt en vraag bij voorkeur ook of er eventuele vergunningen en certificaten aangetoond kunnen worden. Aan het inhuren van een schoonmaakbedrijf kunnen er ook nadelen aan verbonden zijn. Het is dan ook erg raadzaam dat u eerst u wensen op een rijtje zet en meerdere aanbieders vergelijkt zodat u een geïnformeerde en weloverwogen keuze maakt. Meer tips over het inhuren van een schoonmaakbedrijf leest u op pagina belangrijke tips.